Jdi na obsah Jdi na menu

Použití větného proužku

19. 4. 2012

Protože mi Honzík začal nosit více kartiček najednou,začala jsem s ním nacvičovat použití větného proužku,zatím jen pasivně-prostě jsem mu připravila větný proužek  s více piktogramy najednou a používala jsem ho kde se dalo a byl na to čas.

a to při převlékání

 

 

dsc01716.jpg

při  převzetí balíčku

snimek-175.jpg

při společné přípravě kakaa

 

Dnes jsem se ráno konečně dočkala po 2 měsících,mi Honzík přinesl ráno do postele větný proužek s piktogramy-já chci-kakao,mléko,cukr a piktogram zákaz (byla jsem líná  dělat novou tabulku a tak jsem piktogram se zákazem nalepila na větný proužek.) piktogram láhev se mu tam už nevešel.

Honzík už skládá věty automaticky a dokáže se opravit.

později začal používat i ostatní piktogramy-já chci počítač pustit krtka/mašinku tomáš,já chci bombon,já chci tyčinku, já chci křupku,já chci lízátko

maminka mlsá a Honzík chce také mlsat-jen si o to musí říct

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

VeraP - Teda

20. 5. 2012 17:38

Chudák dítě a naprosto pomatená matka

Eva N. - Re: Teda

16. 2. 2013 18:51

Milá Věro, zřejmě nevíte, co je to porucha autistického spektra, kdy často bývá narušena, bohužel, i verbální komunikace, takže děti se učí komunikovat s okolním světem pomocí vizuální podpory - tedy obrázků, piktogramů, fotografií popř. 3 - rozměrných předmětů. Měla byste se mamince, která postupuje naprosto správně, pokorně omluvit a ušetřit si podobné výroky na vhodnější chvíli. Je vidět, že sama trpíte dost vážnou poruchou, která se nezývá neomalenost , necitelnost a hrubost....? Neumíte si ani představit, čím si tato rodina a jí podobné prochází.

hehe - Re: Re: Teda

10. 9. 2013 18:54

jenže tahle maminka je známá jakopěkně labilní tvor, v synově postižení si vyloženě rochní, stejně jako si rochnila v jeho nedonošenosti..p.s. autistu mám doma taky..a kartičky taktéž používáme...